Agenda

Bijeenkomsten en activiteiten in de regio

In de agenda vind je de verschillende activiteiten in de regio.

Het zijn activiteiten georganiseerd door:

  • Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid – bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, jaarlijkse themabijeenkomst en bijeenkomsten voor sleutelfiguren.
  • Mensen met autisme – bijvoorbeeld netwerkcafés of vrijetijd
  • Organisaties die aangesloten zijn bij het netwerk – bijvoorbeeld trainingen of workshops
  • Overig – landelijke activiteiten die voor de regio van belang zijn.

Het is helaas nog een lege agenda maar zodra het weer mag en kan zal deze agenda zich spoedig vullen met activiteiten in de regio.


Heb jij een activiteit in de regio en wil je deze hier geplaats hebben kan dat via contact.


 

Organisator

Voor wie

Regio

Soort activiteit

23 juli 2021
Tijd: 19.30 -22.00
ChillAut - a time 4 us is een laagdrempelige en vooral gezellige ontmoetingsplek voor jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme.
15 september 2021
Tijd: 19.30 - 21.30 (inloggen vanaf 19.00)
Regie in de Regio' organiseert bijeenkomsten ter versterking van het cliënt- en familieperspectief in de regio Zuid-Holland Zuid. Elke bijeenkomst heeft een thema waar spreker(s) voor worden uitgenodigd en heeft een muzikale afsluiting.
6 september
Tijd: 12.00-14.00
Bij Mama Vita kunnen moeders elkaar ontmoeten, (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen. Dit biedt een kans om elkaars veerkracht te vergroten.
7 september 2021
Tijd: 9.30 - 11.30
SamenSterk brengt ouders bij elkaar en biedt ondersteuning door middel van diverse activiteiten, bijeenkomsten en (kennis)programma’s
22 september - 6 bijeenkomsten
Tijd: 18.30-20.00
Op 22 september start in Zwijndrecht een brussen cursus voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De cursus is bedoeld voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met een beperking, ziekte en/of handicap. Deze ‘brussen’ zullen met elkaar kennismaken, praten én samen leuke activiteiten doen. Zo ervaren zij dat ze niet de enige zijn, leren ze dat hun gevoelens normaal zijn en er mogen zijn. Ook geven wij spelenderwijs informatie over de beperking(en) van hun broer of zus
30 september - 6 bijeenkomsten
Tijd: 16.00-17.30
Op 30 september start in Papendrecht een brussen cursus voor kinderen tussen de 12-16 jaar. De cursus is bedoeld voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met een beperking, ziekte en/of handicap. Deze ‘brussen’ zullen met elkaar kennismaken, praten én samen leuke activiteiten doen. Zo ervaren zij dat ze niet de enige zijn, leren ze dat hun gevoelens normaal zijn en er mogen zijn. Ook geven wij spelenderwijs informatie over de beperking(en) van hun broer of zus
9 en 10 oktober
Tijd: Twee dagen van zaterdag 9 oktober 10:00 uur tot zondag 10 oktober 18:00.
Autminds is een evenement voor en door volwassenen met autisme. Autminds biedt een mix van ontspanning, educatie en (intellectuele) uitdaging. Mensen met autisme vormen de meerderheid van de sprekers, organisatoren en deelnemers. Op Autminds wordt niet over mensen met autisme gepraat, maar door hen en met hen. Over datgene wat zij belangrijk vinden, datgene wat elders geen of te weinig aandacht krijgt.
26 oktober
Tijd: 13.00-16.00
In deze bijeenkomst wisselen wisselen de deelnemers ervaring en kennis uit hoe samen te werken als iemand met autisme en verstandelijke beperking in een crisis dreigt te raken. Wanneer spreken we van een psychiatrische crisis en wanneer van emotioneel disbalans? Hoe zorg je dat je niet handelingsverlegen bent? Wat is belangrijk in de samenwerking tussen begeleider, behandelaar en manager?
15 november
Tijd: 13.00-17.00
Vooraankondiging Themabijeenkomst 'Autisme en Vrouwen' - deel 1 Meisjes 0 - 12 jaar