Klik – Themadag ‘Autisme en een verstandelijke beperking’

Afstemmen op de belevingswereld van mensen met autisme en een verstandelijke beperking

Datum: 30 september
Tijd: 9.30-19.30
Locatie: DOMUSDELA Kanaalstraat 4 5611 CT Eindhoven

Deze themadag georganiseerd door Klik is voor iedereen die mensen met een verstandelijke beperking en autisme ondersteunt: begeleiders, teamleiders, coaches, gedragsdeskundigen, orthopedagogen, seksuologen, vaktherapeuten, kwaliteitsmedewerkers, ouders en verwanten.

Voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking is het lastig om aan te geven hoe zij de wereld ervaren, wat zich soms uit in voor hun omgeving moeilijk te begrijpen te gedrag.

In de Klik Themadag, die plaatsvindt op vrijdag 30 september bij DOMUSDELA in Eindhoven, nemen we je daarom mee in de belevingswereld van mensen met autisme en een verstandelijke beperking. Je leert hen beter begrijpen en te ondersteunen en zo te voorkomen dat ze vastlopen en overspoeld worden door prikkels en onverwachte gebeurtenissen.

Specialisten nemen je mee in de laatste inzichten uit onderzoek en de praktijk onder meer op het gebied van:
   prikkelverwerking;
   diepe druk;
   aandachtspunten bij structuur en routines en;
   omgaan met stereotiep en zelfverwondend gedrag.

Een bijzonder praktische en inhoudelijke dag voor iedereen die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt en hen wilt helpen om de wereld om hen heen beter te kunnen begrijpen.

Voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking is het lastig om aan te geven hoe zij de wereld ervaren, wat zich soms uit in – voor hun omgeving – moeilijk te begrijpen te gedrag. Deelnemers aan deze themadag worden meegenomen in hun belevingswereld en leren zo hen beter te begrijpen en te ondersteunen. Afstemmen op hun belevingswereld kan voorkomen dat mensen met een verstandelijke beperking en autisme vastlopen en overspoeld worden door prikkels en onverwachte gebeurtenissen.

Het programma bestaat uit meerdere plenaire lezingen en twee workshoprondes. Specialisten nemen de deelnemers mee in de laatste inzichten uit onderzoek en de praktijk op het gebied van onder meer prikkelverwerking, diepe druk, aandachtspunten bij routines en structuur en de omgang met stereotiep en zelfverwondend gedrag.

Aanmelden via de website van Kik kan tot en met donderdag 29 september. De themadag is geaccrediteerd met vijf nascholingspunten door V&VN en in aanvraag voor vijf nascholingspunten bij SKJ en NVO&KJ.


Doelgroep: Iedereen die mensen met een verstandelijke beperking en autisme ondersteunt: begeleiders, teamleiders, coaches, gedragsdeskundigen, orthopedagogen, seksuologen, vaktherapeuten, opleidings,  kwaliteitsmedewerkers, ouders en verwanten
Deelnamekosten: *    Niet abonnee
Abonnee van Klik
Student
€ 299
€ 199
€ 75
Accreditatie:    Geaccrediteerd met 5 nascholingspunten door V&VN. In aanvraag voor 5 nascholingspunten bij SKJ en NVO&KJ.

* Prijzen zijn inclusief BTW en catering.