Regie in de regio - thema 'Aan de slag met het VN-verdrag'

thema 'Aan de slag met het VN-verdrag'

15 september 2021
19.30 - 21.30 (inloggen vanaf 19.00)

Regie in de Regio’ organiseert bijeenkomsten ter versterking van het cliënt- en familieperspectief in de regio Zuid-Holland Zuid. Elke bijeenkomst heeft een thema waar spreker(s) voor worden uitgenodigd en heeft een muzikale afsluiting.

Thema 9 juni: Het Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap, het VN-verdrag Handicap.

Programma
Het belooft een leerzame avond te worden.

  • Nick Ryan Bootsman, VN-ambassadeur, nerd en ervaringsdeskundige op het gebied van leven met een handicap, neemt ons mee in het Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap, het VN-verdrag Handicap.
    Nick vecht voor inclusie en een eerlijk coronavaccinatiebeleid en is bekend van ‘Wij Staan Op!’, ‘De Coalitie voor Inclusie’ en ‘Niets Over Ons Zonder Ons’.
  • Ook validisme, een term gebruikt voor de discriminatie, marginalisering en stigmatisering van mensen met een functiebeperking op grond van hun lichamelijke en/of verstandelijke gesteldheid, en intersectionaliteit passeren de revue. Intersectionaliteit, ook wel kruispuntdenken, is het fenomeen dat maatschappelijke ongelijkheid zich voordoet langs verschillende assen, die elkaar snijden; het besef dat individuen in een samenleving discriminatie en onderdrukking ondervinden op grond van een veelvoud van factoren.
  • Peter de Jong zal een lied over het thema van de avond ten gehore brengen
  • Ervaringsdeskundigen en naasten zullen hun ervaringen delen.

We zullen de avond rond 21.30 uur met een afsluitend drankje online beëindigen.

Locatie – online
De bijeenkomst wordt vanuit Dordrecht digitaal gehouden. We gebruiken Zoom, na aanmelding ontvangt u de link en de uitleg.
Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor mensen die zich hebben aangemeld.

Voor wie
Iedereen is welkom, in het bijzonder ouders, jongeren en naasten uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, H-I-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht

Kosten
De bijeenkomst is gratis, wel even aanmelden.


Overige data ‘Regie in de Regio’
De volgende themabijeenkomsten ‘Regie in de Regio’, ter versterking van het cliënt- en familieperspectief in de regio Zuid-Holland Zuid, worden gehouden op

  • woensdag 17 november 2021.