ACT toepassen bij jezelf en mensen met autisme: Durven doen!

In onze Feel Good Maatschappij worden lastige gevoelens, zoals onzekerheid en angst, vaak als problemen gezien, die je moet oplossen en wordt de focus vaak gelegd op je goed móeten voelen, gelukkig móeten zijn. Steeds meer mensen gaan echter zwaar gebukt onder deze ‘geluksdruk’.

 

Maar…. zitten pijnlijke ervaringen en lastige gedachten niet nu eenmaal in het basispakket van ons mensenleven en zijn angst en onzekerheid niet onze vaste reisgenoten op onze levensweg?

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) is een wetenschappelijk bewezen gedragstherapie uit de positieve psychologie, waarbij je leert om je gereedschapskist aan vaardigheden, die je nodig hebt bij het omgaan met je lastige gedachten, gevoelens en omstandigheden, uit te breiden.

Zo vergroot jij je persoonlijke veerkracht en leer je accepteren waar je geen controle op hebt en wat je niet kunt veranderen: ACCEPTANCE. Je leert het gevecht hiertegen niet meer aan te gaan en mét je angst en onzekerheid dichter bij het leven te komen dat voor jou belangrijk is: COMMITMENT

  • Stel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus te nemen en dat je meer tijd uit die vergadering van je hoofd zou kunnen stappen en meer momenten in het hier en nu zou kunnen doorbrengen?
  • Stel dat je beter in staat bent om alles wat je liever niet zou willen ervaren te omarmen, waardoor je het gevecht met je angst en onzekerheid niet meer aan hoeft te gaan?
  • Stel dat je een nieuwe, meer vriendelijke relatie met jezelf leert aan te gaan, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet?
  • Wat als je zou ontdekken wat voor jou echt belangrijk is in het leven en de vaardigheden leert om meer acties te doen die passen bij wat voor jou belangrijk is?
  • Wat als je zou leren om een LIVE WELL leven te gaan leiden en er in een waardevol leven ook ruimte mag zijn voor lastige gevoelens en gedachten?

Inhoud bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zal Marieke Wubs (ACT professional binnen en buiten de GGZ) samen met Anne (ervaringsdeskundige) uitleg gaan geven over ACT. Met levendige voorbeelden, oefeningen, pakkende metaforen en concrete tools leer je hoe je ACT kunt toepassen op jezelf en bij mensen met autisme.

Over de sprekers

Deze bijeenkomst vindt plaats met medewerking van Marieke Wubs en Anne.

Marieke werkt als behandelaar en ACT professional voor Yulius, waar zij zich volledig bezighoudt met het geven van ACT aan volwassenen met autisme in individuele- en groepstherapieën. Daarnaast is zij eigenaar en ACT leefstijlcoach van Vrij Leven ACT Coaching www.vrijlevenactcoaching.nl waar zij vrouwen coacht die, net als zijzelf 25 jaar heeft gedaan, zo worstelen met hun relatie met hun eetgedrag en gewicht.
Marieke omschrijft zichzelf als de advocaat van het hart van haar cliënten en coachees:

‘Samen lopen we op het pad van gedragsverandering, waarin angst en onzekerheid onze vaste reisgenoten zijn om met de ACT vaardigheden dichter bij het leven te komen dat voor jou belangrijk is!’

Anne is ervaringsdeskundige en heeft autisme. Zij heeft jarenlang diverse therapieën gevolgd, waarin zij er van alles aan heeft gedaan om van haar klachten af proberen te komen. Twee jaar geleden is zij bij Marieke gestart met ACT en leert zij om de worsteling met haar klachten niet meer aan te gaan en meer tijd te besteden aan de dingen die voor haar belangrijk zijn in haar leven. Anne zal uit eigen ervaring vertellen wat zij tot nu toe van ACT heeft geleerd en hoe zij dit toepast in haar dagelijks leven aan de hand van de vragen uit het publiek.

 

Wat levert de bijeenkomst op

  • Kennis over Acceptance & Commitment Therapy
  • Tools hoe je ACT in kunt zetten bij jezelf en cliënten met autisme
  • Ervaren hoe het is om een stukje ACT therapie te krijgen

 

Voor wie is deze bijeenkomst

Aanmelden

Graag aanmelden via het digitale aanmeldformulier .