Autisme en vermoeidheid

Volgens het Nederlands Autisme Register (NAR) blijken veel deelnemers zich te herkennen in (chronische) vermoeidheid. Ook is er sprake van allerlei medische en psychische problemen. Uit wetenschappelijk onderzoek bij de deelnemers van het NAR blijkt dat bij 60% sprake is van overgevoeligheid op het centrale zenuwstelsel .

De kwaliteit van het eigen leven én het leven van naasten of cliënten mag centraal staan om te leren balanceren.  Als je niet weet of voelt wanneer je ‘lekker in je vel zit’ dan is stabiliteit en ontwikkeling erg ingewikkeld. Ziekte en ontregeling is dan een kleine stap. Op tijd de ontregeling herkennen kan een groot verschil maken.

Inhoud bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst is er een ervaringsverhaal van Marian Bruijnzeels en krijg je concrete tools  om direct in de praktijk te gebruiken.
Ook gaan we met elkaar in gesprek over wat jij als professional, naaste of persoon met autisme wil weten of delen over vermoeidheid en autisme.

De opbrengst van deze bijeenkomst zal op thema pagina vermoeidheid gedeeld worden.

Over de spreker
Deze bijeenkomst vindt plaats met medewerking van Marian Bruijnzeels.
Marian kreeg zelf een late diagnose autisme en is moeder van een zoon met autisme. Zij heeft jarenlang ervaring met onverklaarbare vermoeidheid. Na de diagnose autisme zocht ze met (vak)professionals oplossingen om de vermoeidheid hanteerbaar te maken. Inmiddels is ze trainer bij ontdek autisme. Ook deelt ze kennis op Autisme vanuit detail.

Wat levert de bijeenkomst op

  • kennis over vermoeidheid bij autisme
  • bewustwording van het thema gezondheid bij autisme
  • Inzicht in hoe zelfhulp kan/moet gaan werken (concrete tools)
  • Verschillende perspectieven vanuit zowel de deelnemers als spreker

Voor wie is deze bijeenkomst

Aanmelden
Graag voor 1 febuari 2023 via dit digitaal aanmeldformulier.
Let op: het maximaal aantal deelnemers is bereikt.  Aanmelden is wel mogelijk. Je komt op de wachtlijst te staan.
Zodra er een afmelding is ontvang je een bericht.

 

MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS; 30