De impact van autisme op het professionele leven

Autisme heeft impact op je hele leven. Zo maakt het impact op je persoonlijke leven, maar ook op je professionele leven. Veel mensen met autisme kampen met onbegrip en vooroordelen. Maar wat is de impact nou van een arbeidsbeperking doordat je autisme hebt? Wat voor gevoelens roept die onbegrip bij iemand op met autisme? Wordt er wel voldoende begeleid met de mens, en wat heeft de impact van de vele wachtlijsten?

Anouck (in opleiding ervaringsdeskundige bij Howie de Harp) organiseert een aantal interne en externe gastlessen.

Anouck: “Bij deze gastles zullen we een kijkje nemen in iemand zijn leven met autisme en wat voor impact het heeft op iemand zijn professionele leven. Maar 1st zal ik jullie meenemen in een onderzoek over een arbeidsbeperking van iemand met autisme, om vervolgens mijn herstelverhaal en de herstelverhalen van 2 andere ervaringsdeskundigen te laten horen.

Ik zal vooraf een korte inleiding geven over waar we het over gaan hebben.

Vervolgens zal ik theorie geven over een onderzoek naar de professionele wereld van autisme.

Hierna zal ik en 2 ervaringsdeskundigen een ervaringsverhaal delen over wat wij tegen zijn gekomen door onze autisme op professioneel vlak. Wat deed een stigmatiserende opmerking met ons? Waar liepen wij tegenaan op werk en stage? En wat deed een afwijzing met ons?

Hierna geef ik de deelnemers een opdracht om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Uiteindelijk hoop ik te bereiken dat ze zich bewust worden van de impact van autisme op iemand zijn professionele leven.

Doel

Bewustwording creëren over de impact van autisme op hun professionele leven

Aanmelden

Je kunt deelnemen door een e-mail te sturen naar  Anouck de Zeeuw