woensdag 17 februari  NVA – Uitzending Autisme TV over het jonge kind

Te gast in deze uitzending zijn kinder- en jeugdpsychiater Janne Visser en Iris Servatius Oosterling, GZ-psycholoog. Volgens Janne Visser kunnen interventies bij met name jonge kinderen veel opleveren. De hersenen zijn nog volop in wording en met gerichte behandeling kan veel winst worden geboekt. Ook zonder dat het kindje bijvoorbeeld het label autisme krijgt.


  • Autisme bij meisjes; waarom dit niet altijd wordt opgemerkt –  Alles over kinderen
  • Autisme en meisjes blijkt een apart fenomeen – Hulp bij ASS
  • ´A-girl´, meisjes met autisme in het voortgezet onderwijs – Wij-Leren (uiteengezet  wordt waar meisjes met autisme vaak tegenaan lopen).
  • Meisjes met ASS, kom je die tegen in je klas? ‘gedragsproblemen in de klas (informatie over ASS bij meisjes en waar je als leerkracht op moet letten).
  • Webinar: Autisme komt meer voor dan men denkt en kan zich anders uiten bij vrouwen dan bij mannen. De webinar ‘autisme bij vrouwen’ gehouden op 3 november 2020 is nog terug te kijken. In deze Webinar hebben GZ-psycholoog Lisa en ervaringsdeskundigen Nynke en Ivanka van GGZ Noord-Holland-Noord uitleg en tips gegeven en verteld over hun eigen ervaring als vrouw met autisme.

Heb jij aanvullende actuele informatie op internet dan mag je dit mailen naar de coördinator.