Autisme in het nieuws in gemeente Molenlanden

Autisme special in Het Kontakt

5 april 2023

Tijdens de autismeweek 2023 heeft gemeente Molenlanden  een mooie special  in Het Kontakt geplaatst over het onderwerp autisme, met o.a. twee ervaringsverhalen en informatie over het cursus aanbod in Molenlanden.

Ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme…

….want autisme heeft veel uitingsvormen en iedereen is uniek. Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme, zoals ouders, broers, zussen, partners, leraren en zorgverleners, is veel groter. In de Autismeweek 2023 vraagt ook de gemeente Molenlanden aandacht voor autisme. Omdat het belangrijk is dat er steeds meer begrip komt voor iedereen die met autisme te maken heeft

Ervaringsverhalen

In de special vind je onder meer twee ervaringsverhalen.
Van Claudia bijvoorbeeld.Zij volgde de Mantelouderbijeenkomsten Autisme: ‘We willen onze kinderen helpen de mooiste versie van zichzelf te worden’.
En een interview met Rietje die deelnam aan de Partnercursus Autisme: ‘Autisme is veel meer dan ik kan bedenken’.

Mantelouderbijeenkomsten Autisme

Deze serie bijeenkomsten is voor alle ouders en verzorgers die zorg dragen voor een kind met (vermoeden van) autisme. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en vinden van herkenning bij andere ouders.

  • De volgende bijeenkomsten starten begin oktober.
  • Deelname is gratis.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Wessels.
  • Zij is bereikbaar via: info@welzijnmolenlanden.nl of 085 00 66 089

Partnercursus Autisme

Omgaan met een partner met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. Tijdens deze cursus leert u meer over autisme, over de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de effecten ervan op uw relatie. Daarnaast geven we (elkaar) handvatten en tips om met uw partner om te gaan, met uw eigen gevoelens en bespreken we hoe het beste te communiceren. Zodat u uw partner steun kunt bieden en tegelijkertijd voor uzelf zorgt.

  • De volgende cursus start in september.
  • Deelname is gratis.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christien Regeer.
  • Zij is bereikbaar via: christien.regeer@sociaalmolenlanden.nl of 06 50 29 86 25.

PDF special downloaden.


Sinds juli 2022 is Gemeente Molenlanden is aangesloten bij het Autismenetwerk

!