Brusjestraining in Lansingerland

Eind september tot half oktober

1 augustus 2022

Het team van cliëntondersteuners Lansingerland, MEE Rotterdam Rijnmond  is voornemens* om eind september te starten met een brusjestraining vanuit MEE in Lansingerland.  De training richt zich op kinderen en jongeren met een broertje of zusje met een beperking (bijv. een (licht) verstandelijke beperking, autisme, lichamelijke beperking) woonachtig in Lansingerland.

Inhoud brusjestraining
Zij zullen met de kinderen aandacht besteden aan hun rol en de invloed op hun leven van het hebben van een broer of zus met een beperking. De kinderen kunnen tijdens de training contact met elkaar hebben en ervaren dat zij niet de enige in deze situatie zijn.  Ook zullen zij als dat gewenst is uitleg geven over de beperking van hun broer of zus.

Wanneer, waar en en voor wie
Het voornemen is  ongeveer eind september (tot half oktober) de training aan te bieden voor kinderen tussen de 7-12 jaar.

De training bestaat uit 4 tot 5 bijeenkomsten en zal op woensdagmiddag na schooltijd plaatsvinden. Exacte tijdstippen volgen later. Het ziet er naar uit dat de training aangeboden wordt vanuit een locatie in Berkel en Rodenrijs.

Aanmelden voor deze trainingen kan door het mailen van:

  • Voor- en achternaam van uw zoon/dochter die zou willen deelnemen.
  • Zijn/haar geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Welke beperking (bijv. licht verstandelijke beperking, autisme, lichamelijke beperking) het broertje of zusje heeft

U kunt tot 27 augustus aanmelden door een mail sturen naar lansingerland@meerijnmond.nl .

De uitnodiging voor de training volgt na uw aanmelding. U kunt deze begin september verwachten.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de trainers; Leontien Burggraaf 06-41183271 of Chantal Botter 06-41190038.

 


 *De training kan nog worden geannuleerd bij onvoldoende aanmeldingen, (aangescherpte) Coronamaatregelen of onvoorziene omstandigheden. 

 

!