De week van het geld

22 maart 2021

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Van 22 tot en met 26 maart 2021 vieren zij samen met hun partners, deelnemende partijen en gemeenten de 10e editie van deze projectweek.

Activiteiten
De Week van het geld gaat in 2021 gewoon door! Maar vanwege COVID-19 zal de focus liggen op online activiteiten. Wil je zien wat je thuis of op school kan doen? Bekijk alle activiteiten.
Deze hele week zenden zij vanuit hun Studio Week van het geld toffe programma’s uit voor diverse doelgroepen, zoals het basisonderwijs, het vo, het mbo, maar ook voor ouders en financiële professionals.

Proefles ‘Grip op je uitgaven’ van MEE
Voor scholen is er deze week een Geldlessenproeverij, waarin diverse organisaties, waaronder MEE een online proefles aanbieden over omgaan met geld. Met de Geldlessenproeverij kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende lesprogramma’s. De proeflessen zijn in de vorm van een video, die je direct kunt inzetten in de klas. Ook na de Week van het geld blijven de proeflessen beschikbaar.

De Proefles ‘Grip op je uitgaven’ van MEE geeft je een voorproefje van de interactieve training Smart met Geld. Het doel van deze training is om leerlingen in het praktijkonderwijs, VSO, VMBO-basis en MBO niveau 1 inzicht te geven in de waarde van geld en de relatie tussen inkomsten en uitgaven. Deze proefles bestaat uit een filmpje van 12 minuten. Met de bijbehorende instructies kun je daar een les van 50 minuten van maken, die je op elk moment met je leerlingen kunt doen.


Inventariseren tips en vragen rondom budgetteren en jongeren met autisme
Heb jij tips, informatie of vragen over het coachen/begeleiden van jongeren met autisme rondom budgetteren/omgaan met geld mag je deze mailen naar nel.hofman@autismenetwerkzhz.nl . 

Deze worden gebundeld en geplaats op de website bij het thema ‘Budgetteren’.


 

!