Documentaire 'Inside Aut' voor leden NVA ZH en partners Autismenetwerk ZHZ

Woensdagavond 15 november in Alblasserdam

11 oktober 2023

De Deventer filmmaker Isabelle Renate La Poutré (33) timmert aan de weg. Haar documentaire Inside Aut, over de zoektocht naar haar autisme, heeft in filmhuizen door heel het land gedraaid en draait nog in enkele theaters. De film is in het Engels vertaald en gaat gestaag richting de 10.000 bezoekers.

NVA Rijnmond en Autismenetwerk ZHZ
Marjolein van Ooijen Knook (coördinator NVA Rijnmond) en Nel Hofman (coördinator autismenetwerk ZHZ) bezochten begin september de documentaire in een uitverkochte zaal in LantaarnVenster te Rotterdam. Beiden waren onder de indruk hoe Isabelle haar zoektocht in beeld brengt, stigma’s weghaalt en ook haar vak als documentairemaakster laat zien.

Marjolein en Nel: “Deze documentaire zouden veel meer mensen moeten zien.  Of je nu autisme  hebt of niet, of je professional bent of niet of je nu wel of geen mensen met autisme kent…
Het is een film die je aan het denken zet , inspireert
en waarna je met elkaar in gesprek gaat“.

Landvast en licentie voor film
De NVA ZH en het autismenetwerk ZHZ hebben hun krachten gebundeld, een zaal gehuurd en licentie gekocht om de documentaire op woensdagavond 15 november te tonen.  Leden van de NVA ZH en medewerkers van aangesloten organisaties zijn van harte welkom om met Marjolein en Nel naar deze documentaire te kijken.  Het is gratis voor leden NVA ZH en partners van het autismenetwerk (maximaal 2 per lid en 2 per organisatie).

Er zijn een aantal kaarten beschikbaar voor de leden van de NVA en voor de medewerkers van aangesloten organisaties.
Graag aanmelden voor  30 oktober,

Als het maximale aantal is bereikbaar kom je op de wachtlijst te staan.

 


Informatie over de documentaire
Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen.

In de documentaire Inside Aut gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek.

Inside Aut is een verhaal over kracht, eigenheid en je weg vinden in een wereld die nooit stil staat.

Met o.a. ervaringsdeskundige en schrijver Magali De Reu en Psychotherapeut Anne Huntjens.

 

 

 

Inside Aut stream* je ook gewoon thuis vanaf de bank op Picl, via je favoriet filmtheater.
* LET OP: je mag niet zomaar streamen voor groepen: voor vertoningen op scholen, bedrijven, congressen etc. neem voor een licentie contact op met freek@oplichters.de

!