Autminds 9 en 10 oktober

Kaartverkoop gestart en vrijwilligers gezocht

23 augustus 2021

De kaartverkoop voor Autminds is op 22 augustus gestart, er worden maximaal 400 kaarten verkocht. De kaartverkoop loopt in ieder geval tot 8 oktober.  Autminds 2021 Online – (ticketjames.com)

Twee dagen Autminds – 9 en 10 oktober
Autminds is een congres voor en door mensen met autisme. Autminds biedt een mix van educatie, debat, kunst/creativiteit, ontmoeting en ontspanning. Autminds kan worden omschreven als “a meeting of minds”, vandaar de naam Aut-minds. Autminds is natuurlijk óók toegankelijk voor mensen zonder autisme

Thema is ‘Net anders’
De organisatie van Autminds ontving veel voorstellen op basis van het thema “nèt anders”. Lezingen, workshops en andere activiteiten. In plaats van parallelle sessie hebben zij Autminds over twee dagen verdeeld: zaterdag en zondag. Je hoeft dus niets te missen.
Wèl is parallel aan alle lezingen een online forum open waar je kunt tekst-chatten met andere deelnemers. Auitminds zorgt voor afzonderlijke praatruimtes met verschillende onderwerpen waar je gelijkgestemden en andersdenkenden kunt ontmoeten.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je naar het agenda item ‘Autminds ‘ of ga direct naar de website van Autminds


Nieuw soort vrijwilligers gezocht

Autminds  gaat online en dat betekent dat zij vrijwilligers nodig hebben die ons daarbij kunnen helpen. Als je de juiste kennis meebrengt dan kunnen we je een onvergetelijke ervaring geven in het grootste autistische (online) congres van Nederland.

  • Voor alle online taken gaan zij trainingssessies geven in de twee weken voorafgaand aan Autminds. Je weet dan zeker genoeg om je taak te kunnen uitvoeren
  • voor elke vrijwilligerstaak zoeken zij minimaal 2 mensen zodat je ook vrij hebt (of elkaar kunt helpen)

Discord is het online forum waar mensen kunnen chatten in diverse groepen (channels) als verdieping op de presentaties.

Voor Discord zoeken zij moderators voor de volgende taken:

  • Registratiebalie: enkele mensen die de geregistreerde bezoekers toegang geven tot de Discord kanalen
  • Infobalie: meerdere vrijwilligers die bezoekers helpen om hun weg te vinden.
  • Gesprekken volgen en kunnen helpen of ingrijpen bij problemen.

Als vrijwilliger kan je zelf kiezen waarmee je wel en niet kan helpen. Ervaring met Discord is wenselijk maar niet essentieel!

Verder zoeken zij vrijwilligers voor de Helpdesk die naast Discord ook ervaring hebben met Zoom.

  • Helpdesk: Een technisch iemand die kan helpen bij IT-problemen. Of het nu aan de instellingen van de microfoon, de verbinding, of de instellingen van Zoom ligt: hij/zij laat zich niet uit het veld slaan, ook niet als het gewoon onoplosbaar blijkt (:-)

Zoom is de webinar-tool die zij gebruiken. We zoeken totaal 5-10 mensen voor de volgende taken:

  • Co-hosts: Technische hulpjes die achter de schermen zorgen voor correcte toegang, het muten van mensen etc. Ervaring met Zoom is wenselijk, maar niet noodzakelijk
  • Voorzitters: je verwelkomt deelnemers, introduceert de spreker(s), bewaakt de tijd en zorgt dat de discussie in goede banen verloopt. Ervaring met Zoom is noodzakelijk.

Met vrijwilligers houden we Autminds voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar en toegankelijk.
Lijkt je dit leuk en ben je zaterdag en/of zondag 9 – 10 oktober vrij? Stuur dan een email met je persoonlijke gegevens en al je voorkeuren aan vrijwilligers@autminds.nl.

!