Kennis delen 'Suïcidaliteit bij jongeren met autisme' - Wereld suïcide Preventie dag

Netwerkbijeenkomst 13 september

5 september 2022

Op 10 september 2022 is het ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Website 113: Door het hele land worden activiteiten georganiseerd; in de zorg, bij GGD’en en de vuurtoren in Noordwijk. Kijk op www.113.nl/10september voor een overzicht. Voor het derde jaar is ‘Zelfmoord voorkom je samen’ het thema van deze internationale dag. ‘Alleen door samen te werken en een vangnet in de samenleving te bouwen, voorkom je zelfmoord. We merken dat steeds meer organisaties zich bewust zijn van het belang van zelfmoordpreventie.

Autismenetwerk organiseert kennisdeelbijeenkomst
Openheid over suïcide(gedachten) is óók belangrijk voor jongeren met autisme.  Hoe doe je dat, meer openheid?  Met deze vraag organiseert het Autismenetwerk ZHZ een netwerkbijeenkomst waarin kennisdeling vanuit de wetenschap, praktijk en verhalen van jongeren.  De bijeenkomst wordt in samenwerking met Youz, MEE Vivenz en magazijn076 georganiseerd.

De bijeenkomst is volgende week dinsdagochtend in Landvast.  Meer informatie over de bijeenkomst (programma en sprekers) vind je bij de agenda bij Netwerkbijeenkomst ”Suïcide bij jongeren met autisme’.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan deze week nog via het aanmeldformulier.

 


Kennis en informatie die al gedeeld is vind je bij het menu ‘Thema’:  Suïcidaliteit

Heb jij informatie die we toe kunnen voegen aan dit thema dan kun je dit mailen naar Nel Hofman.

!