Leerrecht pilot voortgezet onderwijs (VO)

Leerrecht pilot voortgezet onderwijs (VO)

21 november 2022

Je wil graag meedoen op school. En je ontwikkelen. Op een plek waar mensen je begrijpen en waar je jouw talenten kan laten zien. Op school is dat niet gelukt.
De ‘Leerrecht pilot VO’ kan helpen door onderwijs en begeleiding op maat.

Wat is de ‘Leerrecht pilot VO’?
Binnen de ‘Leerrecht pilot VO’ krijg je samen met groepsgenoten een onderwijs- en begeleidingsprogramma op maat aangeboden. Je ontdekt wat jouw talenten zijn. Je krijgt volop de ruimte om deze talenten te ontwikkelen. Dat doe je door individuele activiteiten, maar ook samen met andere jongeren.

Voor wie is de ‘Leerrecht pilot VO’?
De ‘Leerrecht pilot VO’ is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die een normaal of bovengemiddeld IQ hebben. Je moet ingeschreven staan op een school die valt onder het samenwerkingsverband KoersVO. Je ervaart problemen op school en loopt vast in je ontwikkeling. Hierdoor lukt het niet meer om naar school te gaan.

Wat levert het op?
Met de ‘Leerrecht pilot VO’ leer je jouw vaardigheden versterken. Samen kijken we waar je goed in bent. En hoe je hier verder in wil groeien. Je krijgt onderwijs dat bij jou past in een veilige omgeving. Samen met andere jongeren leer je en ontwikkel je jezelf. Je werkt aan je toekomst. Dit kan betekenen dat je uiteindelijk weer mee kan doen op school of op zoek gaat naar werk dat bij jou past.

Hoe lang duurt het?
Op basis van je persoonlijke situatie wordt gekeken hoe lang ondersteuning nodig is.

Waar is het?
De ‘Leerrecht pilot VO’ is op het Goudseplein 248 in Rotterdam.

Meer informatie of aanmelden?
Ben je geïnteresseerd in de ‘Leerrecht Pilot VO’? Neem dan contact op met MEE Rotterdam Rijnmond  010 282 11 11 (ma t/m vr 9-17 uur) en vraag naar de Onderwijs Zorg Specialist.

Wil je weten of de ‘Leerrecht Pilot VO’ op het Goudseplein iets is voor jouw kind?
Neem dan contact op met een arrangeur van Pameijer. Bel 088-271 00 00 of kijk op Leerrecht pilot VO (Goudseplein) (pameijer.nl)

 

 

 

!