Magazine Mezelf

Feestelijke uitreiking aan de geïnterviewden

19 november 2023

Het magazine Mezelf is een initiatief van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), MEE Samen, de Zonnehoek en Inkluzie.  Dinsdag 14 november was de feestelijke uitreiking  van Magazine Mezelf aan de geïnterviewden!

 

15 interviews
In Mezelf vind je 15 interviews met mensen met autisme. Stuk voor stuk hebben zij in alle openheid hun ervaringen willen delen. Ervaringen die herkenning, steun en inspiratie kunnen bieden. Met dit magazine willen zij het unieke van ieder mens laten zien en de diversiteit van autisme onder de aandacht brengen om zo te zorgen voor een eerlijker en genuanceerder beeld.

Andrea (geïnterviewde):  ‘Het belangrijkste vind ik dat autisme nog niet altijd bekend is. Door de stereotype gedachtes of  gebrek aan kennis kunnen er misverstanden ontstaan.

Ik hoop dat er met mijn bijdrage aan het magazine een deur geopend wordt en mensen meer begrip of inzicht krijgen en vooral nieuwsgierigheid om zich er zelf ook meer in te verdiepen.

Ook hoop ik dat ik andere autisten een klein beetje hulp of inzicht heb kunnen geven. Er zijn altijd wel wegen te bewandelen en ‘jouw’ manier anders mag zijn dat dat van een ander.

Anders zijn mag…  en dat is een kracht’.

Online versie
Het magazine wordt verspreid onder de regionale autismenetwerken, gemeenten, scholen, en meer.
Daarnaast is er een online versie beschikbaar Mezelf-magazine_web.pdf (autismegelderland.nl)

Veel leesplezier toegewenst namens de projectgroep, Truus Hermkens (Zonnehoek/Inkluzie), Gretha Visserman (MEE Samen), Donate van Rijswijk (coördinator SAG/MEE Samen).
Voor vragen over het magazine kan je contact leggen met Donate van Rijswijk, coördinator SAG, d.vanrijswijk@meesamen.nl

 

!