Monkey Moves - Dordrecht

Uitnodiging informatie en meedenkavond

26 april 2022

Monkey Moves Drechtsteden verzorgen mulitsport lessen voor kinderen van 1,5 t/m 9 jaar. In deze lessen laten zij kinderen kennis maken met 12 verschillende sporten en besteden zij veel aandacht aan Brede Motorische Ontwikkeling. Dit doen zij  in een non-competitieve setting waarin veel ruimte is voor zelf-ontdekkend leren.

Eén van de kinderen die de diagnose autisme kreeg  leek te moeten stoppen.  Want in de lessen kwam naar voren dat de activiteit waar hij veel plezier aan beleefde ook teveel prikkels opleverde. Die mededeling dat hij moest stoppen wilden Monkey Moves niet zomaar accepteren. Niet vanwege het lidmaatschap, maar vanuit de gedachte dat er voor dit kind ook bij hen een plaats moest zijn.

Monkey Moves in kleinere groepen
Monkey Moves is inmiddels een tijd verder en na contact met de ouders, kinderpraktijk Heijligers & Treep, de gemeente Dordrecht (Dordt Sport) en met steun van Sjaak Schippers (student Bewegingsagogie en nu al een bekendheid in de Dordtse Sport als het gaat om kinderen met speciale aandacht) krijgt hun plan eindelijk meer vorm: Monkey Moves speciaal voor kinderen met autisme. Een Monkey Moves les in kleinere groepjes, speciaal voor kinderen van 4 t/m 9 jaar die meer structuur en regelmaat prettig vinden.

Zij zijn voor deze groepen op zoek naar 2 zaken:

  • Kinderen die hier interesse in hebben en waar deze groep een mooie uitkomst voor zou zijn.
  • Expertise en input : kennis, kunde en ervaring willen wij heel graag gebruiken om deze lessen tot een succes te maken voor iedereen, maar vooral voor de kinderen zelf.

Uitnodiging  3 mei 19.00-20.30 

Johan van Ballegooijen en het team Monkey Moves nodigen iedereen die mee wil denken van harte uit voor een interactieve bijeenkomst waarin:

  • een presentatie over deze speciale Monkey Moves les
  • in gesprek gaan over de invulling van deze lessen

Daarnaast is er uiteraard ruimte om elkaar beter te leren kennen en bekenden en onbekenden in dit netwerk te ontmoeten.

Monkey Moves zorgt voor een hapje en een drankje.

Aanmelden
Dit kan door een email te sturen naar Johan – johan@monkeymoves.nl

O ja! Zij bouwen een echte Monkey Moves jungle, dus kom gerust in sportkleding als je het leuk vindt om even in de touwen te hangen!

 

 

DAG Dinsdag 3 mei
TIJD 19:00 uur – 20:30 uur
LOCATIE Heimerstein 34 (gymzaal), Dordrecht

 

 

 

!