NVA-lobby in verband met de Tweede Kamerverkiezingen

Doelgroepenbeleid voor mensen met autisme is hard nodig

18 september 2023

Mensen met autisme zijn nog te vaak onzichtbaar in de landelijke en de lokale politiek. Daarom is een doelgroepenbeleid hard nodig. Dit moet er onder meer voor zorgen dat er voor iedereen met autisme in Nederland levensloopbegeleiding beschikbaar komt. 

Dit staat in de BRIEF die de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) 7 september heeft gestuurd naar de commissies van de politieke partijen die zich bezig houden met de programma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november dit jaar.

De NVA wil dat er een duidelijk doelgroepenbeleid komt voor mensen met autisme, zowel in de landelijke als de lokale politiek. Mensen met autisme zijn nu nog te vaak onzichtbaar. Bijvoorbeeld doordat ze worden geschaard onder ‘Nederlanders met een psychische kwetsbaarheid’ of onder het algemene onderwerp ‘inclusie’. Dit gebeurt onder meer in de landelijke politiek, bij gemeenten, het UWV en woningbouwverenigingen. 

LEES VERDER op Website NVA


 

Begin augustus stuurde de NVA ook een brief naar de Tweede Kamer in verband met het wel of juist niet controversieel verklaren van onderwerpen in verband met de val van het kabinet. 

 Op de hoogte blijven belangenbehartiging NVA?

NVA – Nieuws (autisme.nl)

Of meld je aan voor de nieuwsbrief NVA – Nieuwsbrief (autisme.nl)

 

 

!