PEERPOINT HERSTELACADEMIE

Het winterprogramma staat online!

3 november 2022

Peerpoint: “We hebben onze hersens weer flink laten kraken om een mooi, herstel bevorderend winterprogramma samen te stellen. Zowel in Dordrecht als in Sliedrecht en Gorinchem zijn er weer interessante nieuwe activiteiten om aan deel te nemen in december, januari en februari.

Via www.peerpointherstelacademie.nl kun je je eenvoudig voor de activiteiten van jouw keuze aanmelden, dan rekenen we op je komst. Per locatie is op de website een activiteitenoverzicht te vinden.

Eens per maand is er op alle locaties een koffieochtend, speciaal bedoeld om kennis te maken met PEERpoint. Iedereen die meer wil weten over wie we zijn en wat we doen voor wie, kan zich hiervoor aanmelden.

  • maandagen en woensdagen vanuit onze hoofdlocatie in Dordrecht ; Burgemeester de Raadtsingel 49-71, 3311 JG Dordrecht  (tegenover het Centraal Station van Dordrecht)
  • op donderdag ochtenden vanuit onze locatie in Sliedrecht: Frans Halsstraat 1 in het LEEF gebouw
  • op woensdag ochtenden vanuit onze locatie in Gorinchem: Dukatenplein 2 in Wijkcentrum Rozenobel

PEERpoint: “We kijken er naar uit om je (weer) te ontmoeten!”


De magie van PEERpoint – Door Eva Mollema

Eva: Ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij Peerpoint Herstelacademie, omdat het concept me aansprak. Ik had in mijn jarenlange geschiedenis als cliënt en patiënt in de medische en geestelijke gezondheidswereld veel opgemerkt en ontoereikend bevonden. Eenmaal verder in mijn eigen herstel wilde ik daar verandering in aanbrengen. Het liefst zou ik het hele systeem overhoopgooien, maar een realistische eerste stap in hervorming begint voor mij bij Peerpoint. 

Peerpoint doet namelijk iets heel revolutionairs: je bent geen nummer, geen label, geen hokje, geen patiënt, je bent een individu. Je mag er zijn. Zoals je bent. Ja, dat zijn grote woorden. Laat even op je inwerken wat dat betekent.

Lees het verhaal van Eva verder op PEERpoint Herstelacademie |   (even naar het midden scrollen)


PEERpoint Herstelacademie is een plek waar je met ervaringsdeskundigen en lotgenoten (ook wel “peers” genoemd) op een ontspannen manier in eigen regie kunt werken aan je herstel.Bijvoorbeeld na een ingrijpende ervaring met psychiatrie, verslaving, dakloosheid of met iets anders. Wij zijn geen inloop, geen hulpverleningsinstantie, geen dagbestedingscentrum en geen re-integratie kantoor.

Bij PEERpoint bieden we elkaar in kleine groepen sociale, emotionele en praktische steun. Dit doen we door het aanbieden van een breed scala aan herstel bevorderende activiteiten zoals trainingen, workshops en supportgroepen.  Elk seizoen is er een nieuw activiteitenprogramma voor volwassenen (18+). Onze dienstverlening is gratis, maar we vragen je wel om je van tevoren via de website aan te melden per activiteit. 


PEERpoint Herstelacademie is een initiatief  van De Hoop GGZ, Eleos, Antes, Yulius en het Leger des Heils W&G Rijnmond Zuidwest in samenwerking met de Gemeente Dordrecht

!