Pia, de Persoonlijke Interactieve Assistent

Zorgondersteuning via Whatsapp

23 februari 2023

PIA is ontworpen om de introductie van nieuwe zorgtechnologie te vergemakkelijken door het vertrouwde communicatiemiddel WhatsApp op een slimme manier te integreren, wat kan bijdragen aan een grotere acceptatie van zorgtechnologie door mensen die zorg nodig hebben.

Met Pia willen de ontwikkelaars de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen vergroten en tegelijkertijd de mantelzorgers en zorg ontlasten. Zowel mantelzorgers als zorgorganisaties/-afdelingen kunnen een abonnement afsluiten op Pia.


SUPER LAAGDREMPELIG
Pia voelt niet aan als iets nieuws en wordt daardoor makkelijk geaccepteerd door de gebruiker.

PIA ACTIVEERT, HELPT, ONDERSTEUNT
Pia stuurt tips, herinneringsberichten en vragen: ‘Heb je lekker geslapen?’, ‘Het is tijd voor een kopje thee’, ‘De taxi voor de dagbesteding komt eraan, trek je alvast je jas aan?,..

INFORMEERT MANTELZORG EN/OF ZORG
Pia stuurt bij negatieve of geen reactie automatisch een notificatie naar de mantelzorg of zorg. Quote: “Zonder hem te storen weet ik dat het goed gaat.”

100% OP MAAT TE MAKEN
Mijn Pia is volledig aan te passen aan de zorgbehoeften van de gebruiker.

PRAKTISCHE ZORG
Pia neemt dagelijkse praktische contacten over, zodat jij als mantelzorger kunt focussen op warm contact, gezin, werk, enzovoort. En de druk op de zorg wordt verlicht.

COACHING & OEFENINGEN
Pia kan ook als coach worden ingezet en audio/video-oefeningen bijvoorbeeld dagelijks te sturen, waarop de cliënt feedback kan geven.

VERTROUWEN
Pia geeft de gebruiker meer vertrouwen in eigen kunnen. Quote: “Met Pia leun ik niet op anderen. Ik wil niet afhankelijk zijn”

ZELFREDZAAM
Pia zorgt voor zelfredzaamheid, dus ontzorgt de mantelzorger en zorg


PIA op wegwijzer-autisme

Zie  Persoonlijke Interactieve Assistent via WhatsApp – MijnPIA | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Vragen of meer informatie

Neem contact op via contactformulier mijn PIA.

 

 

 


!