Regionale autismenetwerken presenteren zich

Lancering etalage met video's en podcast uit heel Nederland

20 juni 2022

Van Groningen tot Limburg, van oost naar west…… in elke regio is er altijd wel een activiteit.  Op 15 juni kwamen de coördinatoren van de regionale Autisme Netwerken in Nederland bij elkaar in Magazijn076 -Breda. Een dag van kennis delen en ontmoeten tussen de regionale netwerken.  En aan het einde van de dag de lancering van de etalagepagina met video’s en podcasts uit alle regionale netwerken en een livestream.

Beelden uit Zuid-Holland Zuid
Voor onze regio interviewde een camjo een aantal mensen op de bijeenkomst ‘Autisme-hoe herken je heb bij meiden’. In een drie minuten is kort een krachtig door Janneke, Caroline, Leonie, Margreet, Arlette en Nel verteld wat belangrijk is in de jaarlijkse themabijeenkomsten van het netwerk. Wat brengt het hen en wat levert op. Binnenkort nog een uitgebreide terugkoppeling van deze bijeenkomst met ook input van de deelnemers. Voor nu kun je de video alvast terug kijken.

 

 

Livestream met interviews en lancering ‘etalage’
Aan het einde van de dag werd een livestream uitgezonden en werden inzichten en nieuws over activiteiten van de netwerken gedeeld.  Je krijgt een indruk van hoe mensen zich verbinden en met elkaar een sterk netwerk  in de regio vormen. Mensen die zich bezig houden met vragen/kansen rondom autisme.  In de verbinding ontstaat de beweging. Het uitgangspunt van de autismenetwerken is dat het creëren van verbinding cruciaal is om tot oplossingen te komen. Mensen komen tot bloei als ze zich verbonden voelen met de mensen in hun omgeving. Dat geldt voor iedereen.

 

Etalagepagina

Voor alle video’s, podcast of verhalen uit de regionale netwerken kun je direct naar  de etalagepagina.


Heb je gekeken?  Wij horen graag jouw reactie

Heb je de video van Zuid-Holland Zuid, de livestream en/of de etalage pagina bekeken?  Wil je reageren, heb je inspiratie gekregen of heb je vragen?   Nel Hofman (coördinator autismenetwerk ZHZ)  hoort dit graag terug (nel.hofman@autismenetwerkzhz.nl)

 

 

 

!