Sjaak organiseert een sportdag speciaal voor jongeren met autisme in Dordrecht - 26 juni

Bron artikel: indebuurt Dordrecht

10 juni 2021

Tof! Sjaak organiseert een sportdag speciaal voor jongeren met autisme: ‘Ik weet zelf hoe het is’ – indebuurt Dordrecht

Voetballen is voor Sjaak Schippers (21) al vanaf zijn zesde een grote hobby. Jarenlang speelde hij in de selectie bij VV Drechtstreek en was het zijn doel om op hoog niveau te blijven voetballen. Totdat de prestatiedruk hem te veel werd. Hij stopte tijdelijk en ging daarna op lager niveau spelen. Op zijn achttiende kreeg hij de diagnose autisme en snapte waarom hij niet gelukkig werd van selectievoetbal. Nu wil hij zijn ervaring delen door middel van Sportdag op MAAT: een gratis sportdag speciaal voor jongeren met autisme.

Sporten is prestatiegericht, vindt Sjaak. Tijdens de speciale Sportdag op MAAT gaat het juist niet om presteren. Een leuke dag met leeftijdgenoten is het doel. Sjaak kwam via een traject van R-Newt in contact met STAD-Dordrecht, het jongerenprojectenbureau van Dordrecht. Zij helpen jongeren met het opzetten van een eigen project, zoals deze sportdag.

“De sportdag is op zaterdag 26 juni, speciaal voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar”, vertelt Sjaak. “Het is gericht op jongeren die op dit moment geen lid zijn van een sportvereniging of sportclub, maar willen ervaren hoe het is om individueel of in teamverband te sporten. Het wordt georganiseerd bij Sportpark Reeweg en daarbij krijg ik hulp van drie sportverenigingen.”

LEES VERDER het hele artikel  op Indebuurt Dordrecht  Tof! Sjaak organiseert een sportdag speciaal voor jongeren met autisme: ‘Ik weet zelf hoe het is’ – indebuurt Dordrecht


De activiteit is met toestemming van Sjaak opgenomen op de agenda van deze website.

 

!