Terugblik op autismeweek 2023

Activiteiten van aangesloten organisaties, NVA en de NAR

13 april 2023

De autismeweek is weer voorbij en we blikken terug op een aantal regionale activiteiten (Jados, Acato en Gemeente Molenlanden)  en de activiteiten van de NVA en de NAR.

Jados

Afgelopen week was het Autismeweek. Dit jaar gekoppeld aan het thema: Hoe uniek ben jij? Diversiteit binnen het spectrum. Een thema dat goed aansluit bij onze mensvisie. Toen wij vroegen of er een cliënt was die het leuk zou vinden om over dit thema een blog te schrijven reageerde Frederike enthousiast.

Blog Frederique: Diversiteit binnen het spectrum van autisme – Jados


Acato

Vandaag Wereld Autisme Dag:  Medewerkers en leerlingen vertellen in een korte film wat de waarde is van Acato Rotterdam.


Gemeente Molenlanden – Autisme in het nieuws

Tijdens de autismeweek 2023 heeft gemeente Molenlanden  een mooie special In Het Kontakt geplaatst over het onderwerp autisme, met o.a. twee ervaringsverhalen en informatie over het cursus aanbod in Molenlanden.

 

 

 


NVA

We kunnen terugkijken op een geweldige Autismeweek. In de media was er veel aandacht voor autisme. En maar liefst drie gemeentes hesen de NVA-Autismeweekvlag: De Bilt, Roosendaal en Den Haag. Zelfs Fokke & Sukke hadden het in hun cartoon over de Autismeweek!

Samen hebben we met Auti-Collect een heel mooi bedrag ingezameld voor het AutismeFonds. We willen alle online collectanten van harte bedanken.

En in het hele land gonsde het van de activiteiten. Van lezingen tot workshops en autismebelevingscircuits. In deze nieuwsbrief lichten we er een paar uit.

We hopen vooral dat jij deze Autismeweek ook op een prettige manier hebt ervaren.

Terugblik in de nieuwsbrief van de NVA:


Nederlands Autisme Register

Dialoog tussen  Prof.dr. Sander Begeer  en NVA ambassadeur  Jasper Wagtenveld.

De laatste jaren wordt steeds duidelijker hoe mensen met autisme onderling verschillen, maar ook hoe divers er over autisme wordt gedacht. Aan de hand van een dialoog tussen een niet-autistische onderzoeker en een autistische ervaringsdeskundig adviseur wordt besproken wat de huidige stand van zaken is. Beeldvorming en identiteit, maar ook fundamenteel onderzoek, diagnostiek en ondersteuning komen aan bod. De belangrijkste boodschap: samen weten we meer.

NAR – Nederlands Autisme Register 

  • Meer informatie   over het werk, dat Prof.dr. Sander Begeer doet bij het Nederlands Autisme Register
  • Wil jij je ook inschrijven in het NAR en de vragenlijsten invullen? Meld je dan hier aan.

 

Het  NAR geeft op LinkedIn een overzicht/terugblik op de autismeweekTerugblik NAR op de autismeweek 2023

!