Stichting De Vertelfabriek maakt prikkelarme voorstellingen voor het speciaal onderwijs.

Voor de nieuwe voorstelling Helden zoeken zij locaties

7 april 2021

Stichting De Vertelfabriek maakt prikkelarme voorstellingen voor het speciaal onderwijs en heeft een nieuwe voorstelling met de naam ‘Helden’.

HELDEN – Een prikkelarme theater dansvoorstelling
De voorstelling Helden is gemaakt door makers mèt en zonder een beperking. Het verhaal van de voorstelling is gemaakt in samenwerking met mensen met ervaringen in de doelgroep. Hun ervaring en visie vindt de Vertelfabriek belangrijk en een inhoudelijke meerwaarde.
Kinderen in bijzondere doelgroepen hebben te maken met het gegeven ze soms anders zijn dan andere kinderen. Met de voorstelling Helden kunnen ze zien en ontdekken dat ze juist bijzondere, misschien wel verborgen, kracht(en) bezitten. Iedereen kan een held zijn!

Het verhaal
Niemand kan alles. Het is goed om te zien wat je wèl kan, en hoe je elkaar kunt helpen. Je hoeft geen superheld te zijn om iemand echt te kunnen helpen. En eigenlijk ben je al een held als je zelf om hulp durft te vagen.
Een echte held is dichterbij dan je denkt.
In dit verhaal blijken de personages sterker te zijn dan ze lijken en zelf denken.

Stripboek
Naast de voorstelling wordt een voorbereidings- en een verwerkingsles aangeboden, zodat de kinderen op een vertrouwde manier, in een vertrouwde omgeving, de kracht van theater in henzelf kunnen ontdekken.
Bij Helden komt een visueel sterk zelfleesboek. Dit stripboek wordt gemaakt naar aanleiding van het verhaal van de voorstelling.

Locaties gezocht om te spelen
Voor deze nieuwe voorstelling Helden zoekt de Vertelfabriek locaties in de regio Rotterdam, Dordrecht, Westbrabant om de voorstelling te spelen. Ook zoeken zijn nog een paar locaties voor een try-out voorstelling.

Kosten
De eerste 10 boekingen van de voorstelling krijgen een vroegboekkorting van € 50,- (op de prijs van € 400,- ex BTW).


De Vertelfabriek komt graag met jouw school/organisatie in gesprek om de voorstelling op de publieksgroep(en) te laten aansluiten. Want het is belangrijk dat kinderen leren dat ze op een veilige manier theater kunnen ervaren. Daarom maakt de Vertelfabriek theater toegankelijk en drempelverlagend, zodat kinderen er plezier aan kunnen beleven.


Informatie
link naar de video over de voorstelling:
info@devertelfabriek.nl
www.devertelfabriek.nl

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht, Handicap NL, VSB Fonds en Janivo stichting.

!