Webinar - 'De rol van ouders bij de begeleiding van jongvolwassenen met autisme'

Heb jij gekeken, of ga je nog kijken? We horen graag wat je ervan vond.

2 december 2020

Op 24 november 2020 vond het Webinar ‘De rol van ouders bij de begeleiding van jongvolwassenen met autisme’ plaats. Er keken 400 deelnemers live mee!

Terugkijken?
De Webinar is vanaf nu beschikbaar om terug te kijken .

Doel Webinar
Doel van de Webinar was om vanuit 3 verschillende perspectieven, namelijk die van de cliënt, de ouders of naaste(n) en de hulpverlener, de mogelijke dilemma’s te belichten die kunnen ontstaan in de begeleiding en behandeling van mensen met autisme. De sprekers (cliënt, ouder/naaste, begeleider en behandelaar) deelden hun kennis en ervaring in een interview begeleid door Autisme TV. De kijkers konden via de chat vragen inbrengen die vervolgens live worden beantwoord en daar werd volop gebruik van gemaakt!

Initiatief en samenwerking
Dit Webinar was een initiatief van het Expertisenetwerk Autisme Amsterdam, met medewerking van het Leo Kannerhuis, de Heeren van Zorg en AIC Amsterdam/NVA.

Het Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid leverde, net als 14 andere regionale autismenetwerken, een financiële bijdrage om dit Webinar als collectief mogelijk te maken.

Top en tips
Heb jij gekeken en wil je met ons delen wat je goed vond (Top) en wat beter/anders zou kunnen (Tip) dan horen we dan graag. Je kunt een mail sturen naar de coördinator Nel Hofman.

Jouw input nemen we mee om volgend jaar met de andere netwerken te  onderzoeken hoe en op welke manier gezamenlijke een Webinar te geven.

 

!