Acato

Academie Cato - Acato

Wat is Acato?
Acato is een dagbesteding waar je je snel thuis kunt voelen, er heerst een warme en huiselijke sfeer.
Bij Acato kun je terecht als je je plek in school, studie of op werk nog niet gevonden hebt. Voor veel van onze studenten/deelnemers geldt dat ze die juiste plek nog niet hebben gevonden omdat ze autisme hebben. Er kan natuurlijk ook een andere reden zijn waarom je je draai nog niet gevonden hebt. Bij ons ben je welkom om jezelf op jouw manier, jouw voorwaarden en jouw tempo te ontwikkelen. Tot kunstenaar, tot ondernemer, tot muzikant of programmeur: jij mag het zeggen!

Hoe?
Je hebt een eigen vaste werkplek die je zelf kunt inrichten. We werken in kleine groepen: maximaal 4 studenten op een begeleider, vaak nog minder.
Bij Acato bepaal jij zelf wat je wil doen of leren en hoe we dat samen gaan vormgeven. Natuurlijk overleggen we dat met elkaar en bedenken we samen hoe jouw dagen eruit gaan zien. Vind je het fijn om
individueel begeleid te worden of wil je juist in een groep zijn? Wil je een duidelijke dagindeling, of juist niet? Wat goed is voor jou, dat werkt, dus dat maken we mogelijk.

Heb je nu nog geen idee wat je zou willen? Dat geeft niks! Bij ons mag je ook nog rustig onderzoeken wat je wilt. Je kunt dan bijvoorbeeld meedoen aan lessen die er al zijn.

Ons aanbod
Er zijn verschillende creatieve lessen, maar ook vaklessen waarin begeleiders jou kunnen helpen om jouw diploma te halen.

Op onze locatie aan de Goudse Rijweg geven we onder andere

  • teken- en schilderlessen,
  • naailessen,
  • schrijflessen
  • en digitaal tekenen.
  • Maar ook is er kookles,
  • Japans
  • en wordt er samen aan creatieve projecten gewerkt.
  • Er wordt veel gemusiceerd.

Zo kun je jezelf creatief ontwikkelen en je kunstenaarschap ontdekken.

Er zijn ook deelnemers/studenten die bepaalde vakken willen volgen, bijvoorbeeld omdat ze ondernemer willen worden, of omdat ze (alsnog) een diploma willen halen. Ook daar kunnen we je bij ondersteunen. Hebben we voor een bepaald vak geen kennis in huis, dan gaan we voor je op zoek naar een goede begeleider.

Contact

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Acato.


LAATSTE NIEUWS ACATO


Informatie Acato op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Onderwijs & Dagbesteding – Acato | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Informatie gecontroleerd op ………………