Autismepraktijk Rotterdam

Autismepraktijk Rotterdam

Het aanbod van Autismepraktijk Rotterdam bestaat onder meer uit een verfijnde diagnostiek bij personen met een ASS (autisme spectrum stoornis). Personen met autisme hebben (hoe jong zij ook nog zijn) ten gevolge van de stoornis ieder een eigen ontwikkeling doorlopen.

De uitspraak die veel wordt gehoord: ‘ze zijn allemaal zó verschillend, je komt er niet één tegen die hetzelfde is’, wordt niet voor niets geuit. Voor het functioneren in de dagelijkse praktijk is het belangrijk om rekening te houden met die verschillen. Pas dan kunnen we kinderen, maar ook volwassenen met autisme, écht helpen.

Ook Hoogbegaafdheid kent vaak een ontwikkelingslijn die anders verloopt. Door omgang met vaak oudere kinderen, door soms de aanname van de omgeving ‘die redt zich wel’. Maar zich kunnen ‘redden’ betekent meer dan alleen goed kunnen denken. En wat erger is, de omgeving keurt de al wijze opmerkingen af, met als gevolg dat het kind of ook de volwassenen zich maar een beetje op de achtergrond houdt. En met name het kind zo ook niet tot volle ontwikkeling komt.

Aanbod

  • Diagnostiek
  • Begeleiding
  • Therapie
  • Overig

Diagnostiek

Begeleiding

Therapie

Overig


Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Autismepraktijk Rotterdam.


Informatie Autismepraktijk Rotterdam op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Diagnostiek, begeleiding en therapie – Autismepraktijk Rotterdam | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Informatie gecontroleerd op …………………