Gemeente Molenlanden – team Sociaal Werk

Gemeente Molenlanden – team Sociaal Werk

Als sociaal werkers werken we binnen drie sociale teams voor alle inwoners van de gemeente Molenlanden. We bieden ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. We richten ons op hulpvragen op alle leefgebieden. Hierbij werken we zowel individueel als in groepen. De meeste groepen zijn ook toegankelijk voor inwoners van andere gemeentes.

Groepen  voor partners, ouders en kinderen
Het hele jaar door organiseren we bijeenkomsten en cursussen, zoals:

  • Mantelouders. Dit zijn bijeenkomsten voor ouders van een kind met (onder andere) autisme. Sociaal werkers geven informatie en ouders kunnen hun kennis delen en ervaringen uitwisselen.
  • Partnercursus autisme. Na afloop geven cursisten aan dat het helpt om hun verwachtingen richting hun partner bij te stellen. Dat zorgt voor minder spanning en meer rust in huis.
  • Piep zei de muis en Billy Boem. Speciale groepen voor kinderen die bijvoorbeeld een broer of zus of ouder met autisme hebben.

Voor een overzicht zie: Bijeenkomsten en cursussen | Gemeente Molenlanden

Samenwerking in Molenlanden
Binnen de sociale teams werken we samen met andere professionals. Ook buiten het sociaal team is het prettig om samenwerken met netwerkpartners.

“Het is fijn om directe lijntjes te hebben met (ervarings)deskundigen op allerlei gebieden rondom autisme in de regio. Door de inbreng van (ervarings)deskundigen in het netwerk en ophalen van verhalen kan het sociaal team met de gemeente kijken hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.” (Yvonne Pijnenburg – sociaal werker)

Contact
Inwoners van Molenlanden die ondersteuningsvragen hebben kunnen terecht bij het sociaal loket. Bij sommige vragen kan een medewerker meteen antwoord geven. Soms is het nodig om een aanmelding te doen bij het sociaal team. In dat geval maakt een medewerker van het sociaal team een afspraak met de inwoner.

Voor aanmelden kunnen inwoners terecht bij het sociaal loket: Hulp en ondersteuning | Gemeente Molenlanden

Heeft u vragen?

U kunt het Sociaal Loket op werkdagen bereiken via telefoonnummer 088 75 15 100 of e-mail sociaalloket@jouwgemeente.nl.

Hulp nodig bij het aanvragen van ondersteuning? Lees meer over cliëntondersteuning.


Informatie Sociaal loket Molenlanden op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Ondersteuning bij hulpvragen over zorg en welzijn – Sociaal loket Molenlanden | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Informatie gecontroleerd op 25 augustus 2023