Jados

Jados

Past Jados bij jou? Of eigenlijk: passen we bij elkaar?

Jados biedt begeleiding als je de diagnose autisme hebt en extra hulp kunt gebruiken bij studie, werk, zelfstandig wonen of een zinvolle invulling van je leven. Jados biedt onder andere jobcoaching en ondersteuning bij het vinden van werk voor mensen met autisme.

Er is altijd maatwerk mogelijk, maar de volgende criteria gelden als uitgangspunt om voor de begeleiding van Jados in aanmerking te komen.

  • Je hebt een diagnose autisme.
  • Je wil je graag inzetten voor het vergroten van jouw weerbaarheid en zelfstandigheid. Die motivatie komt uit jezelf vandaan.
  • Je kan op dit moment ook daadwerkelijk jezelf inzetten voor jouw weerbaarheid en zelfstandigheid. Hierbij kan bijvoorbeeld een (middelen)verslaving, stressvolle levensomstandigheid of medische problematiek een belemmerende factor zijn.
  • Je staat er voor open om met de begeleiding de dagelijkse problemen en uitdagingen te verbinden aan jouw eigen verhaal en voorgeschiedenis.
  • Je zit in de levensfase studeren of werken. Onder de levensfase studeren verstaan wij het volgen van een mbo-, hbo- of wo-opleiding. Onder de levensfase werken verstaan wij het actief toewerken naar of het behouden van betaald werk.
  • De dienstverlening van Jados is gericht op volwassenen. Het verschilt per individu op welke leeftijd de levensfase studeren of werken start en hoelang deze duurt. Als je op het moment van starten van een zorgtraject nog geen 18 jaar bent, dan onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn om voor je 18e verjaardag te starten.
  • Als je medicatie gebruikt, ben je in staat om zelf, verantwoord medicatie te beheren en in te nemen.
  • Je hebt een indicatie of beschikking (zorgfinanciering) die aansluit op de dienstverlening van Jados. (Bij WLZ-indicaties kijken we nog extra of de tijdelijke begeleiding van Jados passend is bij deze financiering)

Aanbod

Zie ook informatie in digitale folders:

We hopen dat je met de informatie op de website van Jados een voldoende beeld krijgt over Jados en of je denkt dat we bij jou/elkaar passen. (Past Jados bij jou?)
Heb je vragen en vind je het antwoord niet op de website van Jados? Neem dan vooral contact op.

Zie ook  Veel gestelde vragen


LAATSTE NIEUWS JADOS


Informatie Jados op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Jados | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Informatie gecontroleerd op 21september 2023