Kentalis - de Medeklinker

Kentalis - de Medeklinker

Kentalis De Medeklinker
Bij Kentalis De Medeklinker Rotterdam Sportsingel helpen we kinderen en jongeren die door hun gehoorverlies of taalontwikkelingsstoornis (TOS) veel moeite hebben met communiceren. We geven bij deze locatie in Rotterdam vroegbehandeling, individuele behandeling en groepsbehandeling.

Vroegbehandeling in Rotterdam voor jong kind met TOS
Als een jong kind (tot vijf jaar) vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis heeft, kan vroegbehandeling een belangrijke eerste stap zijn. Het kind leert bij de vroegbehandeling in Rotterdam op een speelse manier communiceren en omgaan anderen en met zijn gevoelens. Ouders krijgen bovendien veel informatie over TOS en leren hoe zij de taal- en spraakontwikkeling thuis extra kunnen stimuleren. Lees meer over vroegbehandeling voor peuters en kleuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Behandeling voor kinderen en jongeren met TOS
Kinderen en jongeren lopen door hun taalontwikkelingsstoornis soms tegen nieuwe vragen en moeilijkheden aan. Ze vinden het bijvoorbeeld lastig om vrienden te maken, te praten in een groep of om hulp te vragen. Bij Kentalis De Medeklinker Rotterdam Sportsingel hebben we speciale behandelgroepen voor deze kinderen en jongeren. Op een veilige en leuke manier werken ze samen aan hun sociale vaardigheden en ontwikkeling. Lees meer over behandeling voor kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Contact

  • Sportsingel 70 – 3078 XT Rotterdam – 010 462 60 92
  • Boezemweg 174 – 3031 BP Rotterdam – 010 462 60 92
  • Brigantijnstraat 50 – 3028 HH Rotterdam – 010 462 60 92
  • Guido Gezelleweg 12 – 3076 EB Rotterdam –  010 462 60 92

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie en ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Wij vinden het belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom bieden wij:

We zijn er natuurlijk ook voor ouders, familieleden en professionals.


LAATSTE NIEUWS KENTALIS


Informatie Kentalis op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Kentalis | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Informatie gecontroleerd op 24 augustus 2023