Middin

Middin

Middin helpt zo’n 6.000 mensen met een (licht) verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel midden in het leven te staan. We weten dat dit soms lastig kan zijn. Samen met hen, hun netwerk en samenwerkingspartners zorgen we dat zij kunnen doen wat goed en belangrijk voor ze is. Want dat maakt het leven leuker. Middin helpt met wonen, werken, leren, vrije tijd en met voor jezelf zorgen. Net als met opgroeien en opvoeden. Dit doen we met zo’n 3.500 Middin’ers op 180 plekken midden in de steden en dorpen van Zuid-Holland. Al honderd jaar.

Met een (licht) verstandelijke beperking en een autismespectrumstoornis (ass) heb je soms hulp nodig bij wonen, werken, leren en met andere mensen omgaan. De juiste begeleiding, zorg of behandeling maken je zelfstandiger. Middin helpt je hierbij.

Bij Middin hebben we meerdere woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking en een autismespectrumstoornis:

 • Rotterdam: de Hoekstee, voor volwassenen met een verstandelijke beperking en ass
 • Zoetermeer: Lorna Winghuis, een trainingshuis voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en ass
 • Den Haag: Ursulaland, voor volwassenen met een verstandelijke beperking en ass.
 • Den Haag: Binnenklingen, voor jeugd en volwassenen met een verstandelijke beperking en ass.

Leven met een verstandelijke beperking en een autismespectrumstoornis
Met een autismespectrumstoornis (ass) verwerk je informatie in je hersenen op een andere manier. Je ziet de wereld in kleine puzzelstukken waardoor je het overzicht mist. Je vindt het misschien moeilijk om met andere mensen te praten. Of je begrijpt soms niet wat iemand bedoelt. Je vindt het fijn als alles in een bepaalde volgorde en op vaste momenten gebeurt. Onverwachte veranderingen vind je meestal lastig. Een ass is bij iedereen anders.

Hoe helpen we jou?
We helpen je zo zelfstandig mogelijk te leven bij wonen, werken, leren, vrije tijd en voor jezelf zorgen. Als je jong bent, helpen we jouw ouders bij de opvoeding. Door je (l)vb en ass vind je het misschien soms lastig om de wereld om je heen te begrijpen. Heb je meer behoefte aan structuur en duidelijkheid? Voel je je prettig bij een prikkelarme omgeving? We kijken naar wat jouw vraag is. Die is voor iedereen anders. Misschien kun je veel dingen zelf en heb je maar een beetje hulp nodig of juist wat meer. We begeleiden met methodes waarvan is bewezen dat ze werken. Samen ontdekken we wat bij jou past en waar jij blij van wordt. Dit doen we in jouw tempo.

Kwaliteit
Bij Middin werken we methodisch en volgens het Middin Kompas. In ons kompas komen midden in het leven, onze drie beloftes en onze vier basisprincipes samen. Het Middin Kompas helpt ons om richting te bepalen in de begeleiding en zorg die we bieden.

Drie beloftes van het Middin Kompas
Medewerkers doen drie beloftes aan mensen die we helpen:

 • We verstaan de vraag van de cliënt goed
  En willen iemand begrijpen zodat we weten wat de cliënt echt wil en nodig heeft om dit zelf of anders zo zelfstandig mogelijk te doen.
 • We doen het goede
  En vragen ons steeds weer samen met een cliënt af wat het goede is.
 • We organiseren het goed
  En doen dit met de middelen die beschikbaar zijn.

Vier basisprincipes van Middin
Middin’ers werken vanuit vier basisprincipes: nieuwsgierig, stimuleren, samen en verantwoordelijk. Basisprincipes die we gebruiken in ons dagelijks werk, waaronder de samenwerking met elkaar.


Meer informatie

 

Contact
Nieuwsgierig naar hoe Middin je kan helpen bij een (licht) verstandelijke beperking en een autismespectrumstoornis? Heb je een vraag over begeleiding of behandeling? Neem contact op met de medewerkers van klantcontact. Je kunt ons bellen: 070 372 12 34 of stuur een e-mail klantcontact@middin.nl. Zij helpen je op weg naar de begeleiding en zorg die bij jou past.

Kijk op onze website voor meer informatie: Contact – Middin


LAATSTE NIEUWS MIDDIN


Informatie Middin op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Middin | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)


Informatie gecontroleerd op 28 juni 2023