Yulius

Yulius

Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. We zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en bieden speciaal onderwijs. Dat doen we op meerdere plekken in de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. We doen het niet alleen: samen met onze cliënten én partners als wijkteams, huisartsen, woningcorporaties of anderen in de wijk werken we aan de positieve­ gezondheid van onze cliënten. Samen het verschil!

Yulius zorgaanbod
De meeste mensen hebben wel eens psychische problemen. Vaak leert u of uw kind hier zelf mee om te gaan. Maar soms heeft u ondersteuning, begeleiding of behandeling nodig. Yulius helpt u dan graag. Bij u thuis, op een polikliniek, in een kliniek of in een beschermde woonomgeving. De behandeling of begeleiding is voor iedereen verschillend. Het belangrijkste voor ons is dat de zorg past bij u en uw omgeving. We gaan daarbij uit van uw kracht en niet van uw beperkingen. Het doel is dat u of uw kind snel weer zonder onze hulp verder kunt.
Wij bieden onze zorg aan in verschillende behandelvormen:

 • Crisis
  In geval van crisis, wanneer de situatie niet langer houdbaar is en gespecialiseerde ggz-zorg nodig is, staan we voor u klaar. Een verwijzer, bijvoorbeeld uw huisarts, kan contact met ons opnemen. Wij zijn voor verwijzers bereikbaar via onze crisisdienst, 24 uur per dag, zeven dagen per week. De manier waarop u geholpen wordt, hangt af van de hulpvraag.
 • Poliklinische behandeling/ambulante zorg
  U bezoekt één van de poliklinieken voor een behandeling. Het kan ook zijn dat een hulpverlener bij u thuis langskomt voor behandeling of begeleiding.
 • Deeltijdbehandeling
  U of uw kind kan een intensieve behandeling volgen gedurende een dag of een dagdeel op één van onze locaties.
 • Klinische behandeling
  Bij ernstige psychiatrische problematiek kunt u of uw kind 24 uur per dag worden opgenomen op een open of gesloten afdeling.
 • E-health
  Yulius biedt ook een aantal e-healthmodules aan voor mensen met psychiatrische problematiek. Deze modules vinden meestal plaats in combinatie met gesprekken of andere vormen van behandeling.

 


Yulius- kind en jeugd
Yulius heeft autisme zorgaanbod voor kind en jeugd.

Yulius – volwassenen
Yulius ondersteunt volwassenen met een psychiatrische aandoening die hulp nodig hebben bij wonen of het vinden van een passende dag invulling. Wij bieden hen de juiste ondersteuning thuis of op één van onze locaties. Onze diensten vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).
Volwassenen kunnen gebruik maken van:
• Beschermd wonen
• Beschermd thuis
• Dagbesteding
• Individuele begeleiding

Hiervoor heeft u een verwijzing (beschikking) van uw gemeente nodig. Klik hier voor meer informatie over onze maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of neem contact op met Yulius Wmo-zorgbemiddeling via 088 405 36 23 of wmo-zorgbemiddeling@yulius.nl.

Yulius – onderwijs
Naar school gaan is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je psychische problemen hebt. Bij Yulius snappen we dat. Wij steunen leerlingen zodat ze (weer) met plezier naar school kunnen gaan. En wij zetten alles op alles om ze in een veilige omgeving te helpen leren. Dat kan met vallen en opstaan
Yulius Onderwijs heeft veertien scholen: drie scholen voor speciaal onderwijs (so) en elf scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso).


LAATSTE NIEUWS YULIUS


Informatie Yulius op sociale kaart wegwijzer-autisme.nl

Yulius | Wegwijzer Autisme (wegwijzer-autisme.nl)

 


Informatie gecontroleerd op 24 mei 2023