Blogs

Steunend en inspirerend

Blogs kunnen steunend en inspirerend zijn.

Er zijn in Nederland verschillende (naasten van) mensen met autisme die bloggen over hun eigen situatie (zie onderaan deze pagina een aantal tips waar je blogs kunt vinden).

De mensen uit de regio Zuid-Holland Zuid krijgen de gelegenheid om de linken naar hun blogs op deze website te plaatsen.  Ben of ken jij een blogger uit de regio Zuid-Holland Zuid stuur dan een e-mail naar info@autismenetwerkzhz.nl

Tips voor het beginnen van een blog kun je vinden in het artikel op A-typist.

 

Voorstellen bloggers

Anouck de Zeeuw: “Leren omgaan met eigen gebreken om er beter voor een ander te kunnen zijn . GA je mee op weg? “.
“Vrienden noemen mij veel te lief maar met een eigen unieke kijk op deze wereld. Ook ben ik best gek en vergeet zelfs waar mijn bril nu gebleven is, maar ik kan er wel voor zorgen dat je je geinspireert voelt en liefdevoller/anders naar de wereld kan kijken”.

x

Willeke: “Regelmatig gaat het mis in de zeilboot. De motor valt uit, en ik drijf stuurloos over de grote zee. De wind waait te hard, waardoor ik mijn grootste zeil scheurt. Staand op het randje van de boot verlies ik mijn evenwicht… Plons! Koud water omvangt mij en ik roep om hulp.

  • Het dikke touw wat geworpen wordt is te kort.  (𝘡𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘮𝘪𝘫 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯, 𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘪𝘬).
  • Vanaf de pier werd een zwemvest gegooid.  ( 𝘋𝘢𝘵 𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘬𝘢𝘯 𝘮𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘭𝘦𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯, 𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘪𝘬).
  • Een reddingsboei die naast mij belandt pak ik niet aan.  ( 𝘐𝘬 𝘷𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘸𝘦𝘭 𝘵𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘬𝘰𝘱𝘱𝘪𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘨𝘢𝘢𝘯, 𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘪𝘬).

Lees mijn wekelijkse blogs en leer gerust mee waarom ik deze gedachten heb ontwikkeld.

DatumOnderwerp waarover de blogs gaanTitel blogsNaam Blogger
02-02-2023Tips voor nieuwe indrukkenOvermatig veel stress door nieuwe indrukkenAnouck de Zeeuw
09-02-2023HoopDe invloed van een positieve mindset op je beperking(valkuil, diagnose etc.)Anouck de Zeeuw
15-02-2023Omgaan met je autismeWat helpt jou?Anouck de Zeeuw
14-03-2023Ervaringsdeskundige Professionele nabijheidAnouck de Zeeuw
14-30-2023BegeleidingVaren door hulpverleningsland - serieWilleke

 

 Overzicht ‘blogs over autisme’ in Nederland

A-typistA-typist.nl heeft als missie om de diversiteit binnen het autismespectrum te laten zien.A-typist.nl is een blog door, voor en over volwassenen met autisme. Je vindt hier informatie, ervaringen, herkenning en tips voor het omgaan en leven met autisme.
Autisme DigitaalAutisme is veelzijdigWij plaatsen elke dinsdagmiddag om 13:00 uur een een nieuwe blog. Van een autistische volwassene met een gemiddelde tot hoge intelligentie. Al onze bloggers hebben een autisme diagnose, ze bloggen over hun persoonlijke ervaring met autisme, door als verschillende bloggers samen te werken willen we laten zien hoe veelzijdig autisme is.
FANN: Female Autisme Network of the NetherlandsErvaringen en kennis over ASS bij meisjes en vrouwen met elkaar delenFANN wil graag via blogs ervaringen en kennis over ASS bij meisjes en vrouwen met elkaar delen.

Dit kan vanuit ervaringsperspectief, maar ook vanuit hulpverlenersperspectief zijn (denk aan een treffend gesprek, of een observatie of overdenking).
Fann voor jeugd (meiden)Ervaringen en kennis over ASS bij meisjes met elkaar delenFANN vindt het leuk om verhalen te plaatsen over meisjes met autisme. Misschien heb je zelf autisme en wil je daarover schrijven of misschien ken je iemand met autisme (een vriendin, een familielid, ......) en wil je daar wat over vertellen.