Participatiewet

Voorbeelden en succesverhalen

Participatiewet

Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  (Bron: overheid)

WerkWeb-Autisme
WerkWeb-autisme is een online tool

  • die handvatten biedt aan mensen met autisme op weg naar studie of werk, en is geordend naar vier verschillende uitgangssituaties: studerenwerk zoekenwerk houden en geen werk of studie.
  • Je vindt er ook handvatten voor de verschillende betrokkenen tijdens deze route, zoals ouders, (studie)begeleiders, consulenten bij de gemeente en (job)coaches. Alle handvatten zijn gratis beschikbaar en kosteloos te downloaden.

Op deze pagina delen we inspirerende voorbeelden.
Heb jij een inspirerend filmpje, blog of podcast om werkgevers en/of werknemers te inspireren mail dit dan naar info@autismenetwerkzhz.nl


TUDelft

De TU Delft profiteert al jaren van de inbreng van medezeggende collega’s. Dit zijn collega’s die moeite hebben met het vinden van werk op de reguliere arbeidsmarkt. Er zijn nu meer dan 70 medezeggenschapscollega’s aan onze universiteit, maar dat zouden er nog veel meer moeten zijn. Waarom dit zo belangrijk is, wordt in deze film uitgelegd.


Jobcoach nodig?

Aangesloten organisaties die jobcoaching bieden

Overig aanbod in de regio