Overzicht sociale kaarten Nederland

Om je te helpen bij het zoeken van aanbod en informatie adviseren wij een aantal sociale kaarten en websites:

  • Regelhulp
  • Zoek en vind autisme
  • Autisme in Nederland
  • Wat vind ik
  • Sociale kaart Nederland
  • Zorgkaart Nederland

Regelhulp – VWS
Het regelen van hulp, zorg of ondersteuning kan soms lastig zijn. Weet u niet goed waar u moet zijn of wat er mogelijk is? De website Regelhulp helpt u op weg. Of het nu gaat om zorg voor uzelf, voor uw gezin of voor iemand anders. Regelhulp helpt u bij het vinden van oplossingen. Of legt uit wie u daarbij kan helpen.

Door wie: Regelhulp is van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het CAK beheert namens VWS de website. Dit betekent dat het CAK zorgt dat de informatie betrouwbaar, eenvoudig en actueel is. Het CAK werkt hiervoor samen met verschillende organisaties. Onder andere gemeenten, het CIZStichting OpvoedenSVB en UWV.


Zoek en vind autisme – NVA en Balans
Zoek en vind autisme is een platform voor het zoeken, vinden & waarderen van gespecialiseerde aanbieders rondom autisme.

Door wie: De tool Zoek&Vind is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans.


Autisme in Nederland – Autisme Digitaal
Op ‘Autisme in Nederland’ vind je boeken, organisaties en links op het gebied van autisme in Nederland.   Er zijn ook nog twee andere websites vanuit Autisme Digitaal: Autisme is veelzijdig (volwassenen met autisme bloggen over hun leven) en Autismevriendelijk  Nederland (artikelen over autisme bij volwassenen en online zelftesten).

Door wie: Dit is een project van Autisme Digitaal, een stichting voor en door mensen met autisme.


Wat vind ik – VAB en Hersenstichting
Wat vind ik biedt een overzicht van producten en diensten wat  kan helpen om op jouw manier te leven met autisme. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. 

Door wie: is ontwikkeld door Vanuit autisme bekeken(externe link) en de Hersenstichting


Sociale kaart Nederland – Isatis
De Sociale kaart Nederland is een website, voor burgers en professionals, met informatie over formele en informele organisaties en activiteiten rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Door wie: De Sociale kaart is achttien jaar geleden ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Isatis Care en MEE. Om de continuïteit van de Sociale kaart ten alle tijden te kunnen waarborgen heeft Isatis Care in 2020 de Sociale kaart Nederland coöperatie voortgezet.


Zorgkaart Nederland – Patiëntenfederatie
ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past bij uw wensen.

Door wie: ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt 200 patiënten- en consumentenorganisaties en maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu en in de toekomst.


Informatie over aanbod in de regio

De aangesloten organisaties bieden informatie over